Dyremagasinet

Akvariebloggen

Dyremagasinet Blogg: Akvaristikk i Norge

Velkommen til Dyremagasinets Akvarieblogg! Dette er bloggen for alle som er nysgjerrige på akvarium, enten som hobby eller som et dekorativt møbel i stua. Her finner du tips og triks, nyheter og annen informasjon som kan være nyttig for deg og ditt akvarium.

Oppstart av Ditt Første Akvarium

Går du med planer om å starte opp ditt første akvarium? Da er du på vei inn i en spennende og underholdende hobby. Det er noen enkle forholdsregler og viktige elementer som må på plass for å lykkes med akvariehobbyen, enten det er et stort eller lite prosjekt som skal startes.

De fleste velger å starte med et relativt lite akvarium første gangen. Vi anbefaler gjerne et akvarium på ca. 60 liter som en god nybegynnerstørrelse. Denne størrelsen gir mulighet for å utfolde seg både når det gjelder planter og fisk. De fleste startsett som er i handelen i dag, inneholder filter, lys og varmekolbe.

Viktige Komponenter:

  • Lys: Plantene trenger lys for å vokse, og vi trenger lys for å se fiskene.
  • Filter: Filteret bidrar til å rense vannet, og er avgjørende for å opprettholde et sunt miljø i akvariet.
  • Varmekolbe: Hjelper oss med å holde en stabil tropisk temperatur i vannet. De fleste fisker trives best når temperaturen ligger på ca. 25 grader.

Helsefordeler med Akvarium

Visste du at svømmende fisk i et akvarium ikke bare er hyggelig, men også bra for helsen? Forskere ved National Marine Aquarium, Plymouth University og University of Exeter har funnet ut at akvarier virker avslappende.

I sin studie målte de blodtrykk og hjerterytme hos deltagerne etter hvert som de fylte et 550 000 liters akvarium med vann og fisk. Jo mer komplett akvariet ble, desto mer avslappet ble deltagerne. Jo flere fisk i akvariet, desto lettere var det å opprettholde deltakernes oppmerksomhet, som igjen påvirket humøret positivt.

Viktige Prinsipper for Akvariehold

Et vellykket akvarium krever at man unngår oppbygging av skadelige mengder av nitrogenholdige avfallsstoffer fra fisker og andre dyr, samt eventuelle fôrrester. Disse stoffene kan være dødelige for fiskene hvis de ikke fjernes. Derfor brukes gjerne biologiske filter, hvor vannet pumpes gjennom et materiale hvor det lever bakterier som bryter ned avfallsstoffene til mindre skadelige kjemiske forbindelser. I tillegg er regelmessig bytte av en del av akvarievannet viktig for å fjerne avfallsstoffene.

Utforsk Akvariebloggen

I Akvariebloggen til Dyremagasinet kan du lese om hold av akvariefisk og få inspirasjon til ditt eget akvarium. Ønsker du å gjesteblogge og dele dine erfaringer med andre? Send en mail til [email protected]. Vi ser frem til å høre fra deg!

Bli med oss i Akvariebloggen for å lære mer om hvordan du kan skape og vedlikeholde et vakkert og sunt akvarium!

led lys akvarium

Led lys akvarium

led lys akvarium Fordelene med LED-lys er mange og gjør dem til et ideelt valg for en rekke bruksområder, inkludert belysning av akvarier. Her er

Les mer »

4 Tips til å innrede akvariet

4 tips til å innrede akvariet Guide til Akvariedekorasjon og Landskapsgjengivelse Å skape et visuelt tiltalende og stimulerende miljø er avgjørende for helsen og trivselen

Les mer »

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *